Ondernemingsplan voor het UWV

Geld lenen van het UWV om een eigen bedrijf te starten

 

Voordat u met uw bedrijf begint, gaat u na hoeveel geld u nodig heeft om te starten. Mocht u niet slagen bij de bank of Qredits, dan kunt u ook bij het UWV krediet aanvragen. U moet dan wel voldoen aan de algemene voorwaarden.

UWV kent 2 soorten kredieten voor het starten van een eigen bedrijf: Het voorbereidings- en het starterskrediet. Om de kredietaanvraag goed te kunnen beoordelen heeft het UWV van u een ondernemingsplan nodig. Deze kunnen wij voor u schrijven.

Voorbereidingskrediet

 

Met het voorbereidingskrediet kunt u kosten declareren om de start van uw onderneming voor te bereiden. Bijvoorbeeld het bezoeken van beroepsmatige bijeenkomsten of het werven van klanten. U krijgt het voorbereidingskrediet niet in één keer. Het UWV betaalt u nadat u uw kosten heeft gedeclareerd.

Starterskrediet

 

UWV leent u het geld als het om een bedrag gaat van minder dan € 36.155. Dit kan als een commerciële bank u geen lening geeft, terwijl UWV borg voor u wil staan. Over de lening betaalt u 8% rente. Hoelang u over het terugbetalen mag doen, hangt af van de hoogte van de lening. U mag er maximaal 10 jaar over doen.

Voorwaarden starterskrediet UWV

 

U moet voldoen aan de algemene voorwaarden. De andere voorwaarden voor het starterskrediet zijn:

Het werk dat u gaat doen, past bij uw ervaring en uw vaardigheden. En u kunt als zelfstandige werken.

Uw ziekte of handicap duurt naar verwachting ten minste een jaar en u heeft het starterskrediet nodig om weer aan het werk te gaan.

In uw ondernemingsplan staat wat u als zelfstandige of met uw bedrijf wilt bereiken.

U woont in Nederland en vestigt het bedrijf ook hier. Soms kunt u een starterskrediet krijgen als u in de grensregio met België en Duitsland woont of daar het bedrijf start.

U stuurt bij uw aanvraag een recente verklaring van het Bureau Krediet Registratie (BKR) mee.