Ondernemingsplan voor advocaat

De lokale Ordes van Advocaten hebben strikte eisen aan een ondernemingsplan voor een advocaat. Met deze expertise hebben wij voor startende advocaat-ondernemers werkzaam bij een patroon, reeds met succes een ondernemingsplan vervaardigd.

De USP of onderscheid in de markt dient goed omschreven te worden: een advocaat kan bijvoorbeeld de Turkse taal of het Mandarijns beheersen om zodoende Turkse of Chinese doelgroepen te bedienen of bijvoorbeeld een specialisme hebben in Arbeidsrecht, Vreemdelingenrecht, Ondernemingsrecht etc.

Een harde eis is de aanwezigheid van een kredietfaciliteit. Voor de Rotterdamse Orde bijvoorbeeld staat deze in 2023 op € 45.000,-. Het ondernemingsplan kan ingediend worden bij de bank om hiervoor in aanmerking te komen. Tevens verwacht de Orde dat de begrotingen duidelijk laten zien dat de eerste jaren  de praktijk financieel zelfstandig kan worden gevoerd. Wij hanteren marktonderzoek in het plan om de omzetten bij de doelgroepen te calculeren met inbegrip van de toevoegingen. De omzet is tot een bepaalde hoogte gegarandeerd vanwege deze toevoegingen en de investering is behapbaar vanwege het delen van de kosten met de praktijk van de patroon.

De theorie en cijfers van het plan zijn qua importantie gelijkwaardig.